STE PRIPRAVLJENI? SAMO ŠE DO NOVEGA LETA!

Začetna / Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Kategorije pirotehnike Kategorije pirotehnike
Pirotehnični izdelek je vsak izdelek, ki vsebuje eksplozivne snovi, pirotehnične snovi ali eksplozivno mešanico snovi, ki proizvajajo toploto, svetlobo, zvok, plin ali dim ali kombinacijo takih učinkov, ki so posledica eksotermnih kemičnih reakcij. Pirotehnični izdelki se razvrščajo v ognjemetne izdelke, pirotehnične izdelke za odrska prizorišča in druge pirotehnične izdelke. Poznamo kategorije F1,F2,F3,F4,T1,T2,P1 in P2.
(1) Ognjemetni izdelki so razvrščeni v naslednje kategorije: kategorija F1: ognjemetni izdelki, ki predstavljajo zelo majhno nevarnost, povzročajo zanemarljivo raven hrupa in so namenjeni uporabi v strnjenih naseljih, vključno z ognjemetnimi izdelki, ki so namenjeni uporabi v stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih; kategorija F2: ognjemetni izdelki, ki predstavljajo majhno nevarnost in povzročajo nizko raven hrupa ter so namenjeni uporabi na omejenih območjih na prostem; kategorija F3: ognjemetni izdelki, ki predstavljajo srednje veliko nevarnost in so namenjeni uporabi na prostem, na velikih odprtih območjih in katerih raven hrupa ni škodljiva za zdravje ljudi; kategorija F4: ognjemetni izdelki, ki predstavljajo veliko nevarnost in so namenjeni za uporabo le strokovno usposobljenim osebam (splošno znani kot »ognjemetni izdelki za poklicno uporabo«) in katerih raven hrupa ni škodljiva za zdravje ljudi. (2) Pirotehnični izdelki za odrska prizorišča so razvrščeni v naslednji kategoriji: kategorija T1: pirotehnični izdelki za uporabo na odru, ki predstavljajo majhno nevarnost; kategorija T2: pirotehnični izdelki za uporabo na odru, ki so namenjeni za uporabo samo osebam s strokovnim znanjem. (3) Drugi pirotehnični izdelki so razvrščeni v naslednji kategoriji: kategorija P1: pirotehnični izdelki, ki predstavljajo majhno nevarnost, razen ognjemetnih izdelkov in pirotehničnih izdelkov za odrska prizorišča; kategorija P2: pirotehnični izdelki, s katerimi lahko ravnajo ali jih uporabljajo samo osebe s strokovnim znanjem, razen ognjemetnih izdelkov in pirotehničnih izdelkov za odrska prizorišča.
Vse o nakupu in prodaji pirotehnike Vse o nakupu in prodaji pirotehnike
Da, samo izberi svoje najljubše izdelke, dodaj jih v košarico in zaključi nakup!
Pirotehniko lahko kupiš na sedežu podjetja v Moravi ali pri ostalih prodajalcih Orion pirotehnike skozi celo leto.
V trgovinah kjer prodajajo Orion pirotehniko in na sedežu podjetja v Moravi lahko kupite pirotehniko skozi celo leto.
1) Pirotehničnih izdelkov posamezne kategorije ni dovoljeno prodajati fizičnim osebam, ki so mlajše od: 14 let za kategorijo F1, 16 let za kategorijo F2, 18 let za kategorije P1 in T1. (2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1 in F2 dovoljena tudi fizičnim osebam, mlajšim od 14 oziroma 16 let, če so pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov. (3) Pirotehnične izdelke kategorij F3, F4, T2 in P2 lahko kupuje, poseduje ali uporablja pravna oseba ali podjetnik, ki ima dovoljenje za promet s pirotehničnimi izdelki, razen baterij in kombinacij po harmoniziranih standardih iz kategorije F3 do 1000 g neto mase eksplozivnih snovi in fontan po harmoniziranih standardih iz kategorije F3 do 750 g neto mase eksplozivnih snovi v posameznem izdelku, ki jih lahko kupujejo, posedujejo in uporabljajo tudi fizične osebe, stare najmanj 18 let, pod pogojem, da baterije ali kombinacije ne vsebujejo rakete, ognjemetne bombe, bombe v možnarju in izdelkov, katerih glavni učinek je pok, iz harmoniziranih standardov. (4) Prodajalec sme od fizične osebe, za katero domneva, da ne izpolnjuje pogojev iz prvega odstavka tega člena, zahtevati, da predhodno izkaže svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb. (5) Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3 katerih glavni učinek je pok, je prepovedana. (6) Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja. (7) Uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije F1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo. (8) Fizičnim osebam je prepovedana prodaja, posest in uporaba drugih pirotehničnih izdelkov kategorije P1 za vozila, vključno z zračnimi blazinami in zategovalniki varnostnih pasov, razen če so vgrajeni v vozilo ali v snemljivi del vozila. (9) Uporaba pirotehničnih izdelkov je dovoljena samo v skladu z navodili proizvajalca. (10) Fizičnim osebam je prepovedana: predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanja učinka in posest takih izdelkov; uporaba pirotehničnih izdelkov v drugih predmetih; lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ali zmesi in posest takih izdelkov; preprodaja pirotehničnih izdelkov.
Pirotehniko kategorije F1,F2,P1,T1 in F3 lahko uporabljate skozi celo leto. Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja. Prodaja, posest in uporaba pirotehnike kategorije F2 in F3 katerih glavni učinek je pok, je prepovedana.
Izvajanje profesionalnih ognjemetov in SFX - specialni in scenski učinki Izvajanje profesionalnih ognjemetov in SFX - specialni in scenski učinki
Tvoje obveznosti v organizaciji SFX – specialnih in scenskih efektov so minimalne. Če lokacija na kateri se izvede ni v vašem lastništvu, za nekatere efekte je potrebno pridobiti soglasje lastnika zemljišča ali objekta. Mi poskrbimo za vse ostalo!
Seveda! Vsaki zaprti prostor je specifičen po velikosti, opremi in namenu. Zato pri ustvarjanju SFX - specialnih in scenskih efektih obračamo pozornost na malenkosti da bi vam ponudili čim boljšo storitev.Pri čemer vodimo skrb za varnost ljudi, objektov in opreme.
Vaše obveznosti kot naročnik v organizaciji ognjemeta so minimalne. Če se ognjemet izvaja z lokacije, ki ni v vaši lasti je potrebno pridobiti soglasje lastnika zemljišča. Mi poskrbimo za vsa ostala dovoljenja. Organizacijo prepustite nam vi se samo prepustite spektaklu ki vam ga pripravimo!
Lahko se izvede tam kjer to dovoljujejo varnostni pogoji. Manjši ognjemeti imajo manjšo varnostno razdaljo in se lahko izvedejo z določenih gradbenih objektov, večji ognjemeti se lahko izvedejo s kopnega ali vode ker zahtevajo večji varnostni pas. Če nisi prepričan ali se lahko ognjemet izvede z lokacije s katere želiš, jo mi pogledamo in pripravimo za izvedbo ognjemeta.
Da, seveda! Imamo preko 2000 različnih ognjemetnih elementov v vseh barvah in radi jih bomo prilagodili vašim željam. Priprava koreografije nam je najbolj zabavni del dela, katerega predano delamo več kot 30 let in smo polni idej.Ampak če že veš kaj želiš, smo tukaj, skupaj lahko ustvarimo nekaj čudovitega. Vse tvoje ideje spremenimo v resničnost.
Lahko se na večino! Glasba je usklajena z ognjemetom, ki daje ritem in dinamiko. Poleg ognjemeta, ki se izvaja v sinhronizaciji z glasbo so prisotni tudi scenski efekti poleg flame projektorjev, konfetov in scenskih fontan.
Vse o navtični signlizaciji Vse o navtični signlizaciji
Lastniki plovil z priloženo knjižico plovila.
4 leta.
Da.
Da, samo izberi svoje najljubše izdelke, dodaj jih v košarico in zaključi nakup!
Pirotehniko lahko kupiš na sedežu podjetja v Moravi ali pri ostalih prodajalcih Orion pirotehnike skozi celo leto.
Pogoj za nakup kategorije P1 je starost nad 18 let.
Postani naš Pyroshop Postani naš Pyroshop
Imate priložnost za dodatni zaslužek in to skozi celo leto ali sezonsko v decemberskem času, še posebej če imate v tem času zmanjšano poslovno aktivnost.
Prostor mora izpolnjevati določene predpisane pogoje da bi lahko pridobili potreba dovoljenja za prodajo pirotehnike.
Prodajalec mora imeti veljaven certifikat o strokovni usposoljenosti za delo s pirotehniko.
Lahko se prodaja skozi celo leto ali samo sezonsko, odvisno od dogovora. Na vas je odločitev kako bi delali.

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?

Kontaktirajte nas in vprašajte kar vas zanima!

kontaktiraj nas
0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino